Organyà ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició de la fira de Sant Andreu que ha comptat amb la 25ª mostra de bestiar amb exemplars de cavalls de sella i de muntanya, com també vaques brunes i frisones. A més, amb opció de passejades a cavall. També està ben consolidada la fira d'artesania, que ha assolit la 28ª edició. Recentment el certamen busca diferenciar-se pel que aposta per l'embotit del Pirineu.

La inauguració oficial de dissabte ha quedat suspesa com a mostra de rebuig a la sentència del tribunal suprem contra els líders socials i polítics catalans. Tanmateix, s'ha dut a terme l'entrega de premis del concurs del cartell de la fira.

En el marc del certamen, s'ha inaugurat la sala Xart situada a l'Ajuntament, un reconeixement a l'escultor local Josep Maria Xart que va morir el 2006. També s’ha homenatjat a Isidre Ricart, ramader de la Cerdanya que va morir a principis d'any a conseqüència d'un accident laboral.

Parlen al vídeo: CELESTÍ VILA, ALCALDE D’ORGANYÀ