El departament de Territori i Sostenibilitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han signat dos convenis per desenvolupar accions conjuntes de promoció de natura, esport i activitats a l’aire lliure que impliquen el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé.

Ferrocarrils té previst signar convenis amb els parcs naturals on hi ha part de les seves estacions de muntanya fer desenvolupar activitats conjuntes amb la conservació de l’entorn com a punt principal.
Des del departament aquesta iniciativa s’agafa des de dos vessants: preservació del territori i pol d’atracció de visitants.

Els 2 parcs faran jornades de formació al personal de les estacions perquè siguin prescriptors del territori. El conveni també contempla la creació d’un nou mirador Starlight i divulgació del cel nocturn del Parc Nacional, la instal·lació d’un ecocomptador de vehicles a l’accés de Port Ainé, la creació d’un expositor d’un tall d’avet centenari i accions conjuntes de conscienciació com un cendrer ecològic.
Al finalitzar la signatura del conveni s’han alliberat 2 exemplars d’esparver comú recuperats al Centre de Fauna de Vallcalent.

Parlen al vídeo: RICARD FONT, PRESIDENT FGC - MARTA SUBIRÀ, SECRETÀRIA DE MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT