El Pallars Jussà segueix celebrant actes de l’Any Mur. Precisament s’ha encetat un cicle de xerrades que s’allargaran des d’aquest mes de novembre i fins a l’abril del 2020 on s’exposaran diferents temàtiques relacionades amb l’època feudal, les pintures romàniques, la recuperació del conjunt de Mur i la protecció i valorització d’aquest patrimoni.
Una introducció a la història de la col·legiata i el castell de Mur ha estat el punt de partida.

S’equipara la seva importància artística a les pintures romàniques del conjunt de la Vall de Boí. També es destaca com aquest arrencament de les pintures de Mur va ser el punt d’inflexió per començar un projecte de salvaguarda del patrimoni romànic pirinenc.
Aquest dimarts, en el marc de la presentació del divuitè pla comarcal Jussàeducació, es durà a terme una conferència adreçada al professorat dels centres docents sobre l’Any Mur i durant el curs escolar s’incentivarà les visites al conjunt i els treballs educatius sobre aquest patrimoni.

Parlen al vídeo: MARTA SANCHO, DOCTORA EN HISTÒRIA MEDIEVAL