Des d'aquest dimecres i fins al proper 1 de desembre, el PIRIBUS, un dispositiu mòbil que acull una exposició sobre la història i la singularitat paisatgística, cultural i natural del Pirineu, estarà instal·lat a l’aparcament de del Museu Cerdà de Puigcerdà. La mostra, itinerant i interactiva, vol transmetre als visitants el patrimoni, la història o la biodiversitat del Pirineu de Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França.

Es podrà visitar de dilluns a divendres de 9h a 17h i dissabtes i diumenges de 10h a 14h i de 16h a 19h. També es poden concertar visites guiades. A més, hi ha un programa d’activitats gratuïtes, associades a l’estada del PIRIBUS, que es pot consultar a www.adnpyr.eu.

Des de l'ajuntament conviden els veïns i veïnes a apropar-se a l'exposició.

L'exposició itinerant sobre rodes recorre els Pirineus de punta a punta, des de Figueres fins al País Basc. La primera parada va ser Ripoll, el passat 29 de març, i acabarà a Tolosa al setembre del 2020.

El Piribus és una acció emmarcada dins de l'ADNPYR, un projecte POCTEFA que neix amb la voluntat de valoritzar el patrimoni pirinenc, crear xarxa entre les regions que comparteixen aquesta serralada i fomentar l'educació ambiental i la cura del territori entre habitants i visitants.

Recordem que a finals de juliol, l'exposició va fer parada a la Seu d'Urgell, on va rebre la visita de 2000 persones.

Parlen al vídeo: ÀNGEL BONADA, COORDINADOR PIRIBUS A PUIGCERDÀ - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ