Prop de 500 persones han assistit aquest diumenge a la Mostra de Cuina Popular amb naps de Cerdanya, una de les cites gastronòmiques més concorregudes de la comarca i que, l'any vinent, arribarà al trentè aniversari. La mostra vol posar en valor aquest producte tan típic a la zona i molt apreciat a la cuina. Com sempre, les mestresses de casa de Ger han tornat a sorprendre els comensals amb les seves elaboracions amb el nap com a protagonista, ja sigui en embotit, crestes, guisats o magdalenes.

La diputada al Congrés, Laura Borràs, ha volgut ser present a la mostra i conèixer de primera mà el paper que tenen les mestresses perquè el dinar sigui sempre un èxit.

Des de l'ajuntament s'han mostrat molts satisfets de l'acollida que té any rere any la mostra i han destacat la implicació de diverses generacions de mestresses. A més, enguany no només han estat dones.

L’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants han elaborat, un any més, el menú, que ha consistit en sopa de ceba amb ou de guatlla i un caneló de marisc amb salsa de ceps. Després, els comensals han pogut degustar mandonguilles, tiró, xai o bacallà, tot acompanyat amb naps. Els restauradors destaquen les possibilitats que aquest producte cerdà ofereix a la cuina.

La mostra ha comptat amb una àmplia representació dels ajuntaments cerdans i també amb el director General de Turisme Octavi Bono.

Parlen al vídeo: LAURA BORRÀS, DIPUTADA CONGRÉS JUNTSXCAT - ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER - XUSA PELEATO, MEMBRE CUINA PIRINENCA CERDANYA