Els alumnes de 5è de Primària de l'escola Alfons I de Puigcerdà han visitat aquest dimarts el Centre de Tractament de Residus de Cerdanya, situat a l'antic abocador de Cortàs, al terme de Bellver. Els nens i nenes han pogut veure on es porten els envasos, la resta orgànica i la brossa que es genera a casa i quin tractament se'ls fa en aquestes instal·lacions. L'objectiu és conscienciar els més joves sobre la importància de reduir els residus i de reciclar correctament.

L'activitat, organitzada des del Consell Comarcal, s'emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s'allargarà fins diumenge. Des del curs 2000-2001, l'ens cerdà programa aquest tipus de visites a diferents escoles cerdanes per tal de sensibilitzar els infants de la importància de tenir la cura de l'entorn. La iniciativa té molt bona acollida i els alumnes es mostren molt interessats.

Després de visitar les instal·lacions de Cortàs, els alumnes s'han desplaçat a la deixalleria de Puigcerdà, on també els han explicat per a què serveix l'equipament.

Recordem que aquest abocador comarcal es va posar en marxa l'any 1999 i es va clausurar l'any 2017. Des de llavors, els residus es porten al forn incinerador de la Comella, a Andorra. Les instal·lacions s'utilitzen ara com a Centre de Tractament de Residus, on cada any es tracten més de deu mil tones d'escombraries.

Parlen al vídeo: MARIA BOVER, TÈCNICA MEDI AMBIENT CONSELL COMARCAL CERDANYA