Puigcerdà ha acollit aquest dissabte la 12a edició del Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català, un certament on es premien els millors exemplars de les set comarques del Pirineu. Només una setmana després de la Fira Ramadera amb el concurs comarcal, la vila ha tornat a convertir-se en la capital catalana del cavall. Des de l'ajuntament han remarcat que, amb aquesta, ja són tres les edicions que ha acollit la població.

Una vuitantena d'exemplars de raça pirinenca han concursat en alguna de les sis categories: sobranyes, sobranys, terçones, terçons, euga amb pollí i sementals. La ramaderia cerdana s'ha imposat com un referent en el món del cavall, ja que ha obtingut tres primers premis que van ser la Sanera de Bolvir en la categoria de sobranyes; Pere Tor d'Age en la categoria d'euga i pollí; i Carles Grau de Meranges en la categoria de sobranys.

Així, doncs, tant la Fira Ramadera com el Concurs Nacional posen en valor la feina dels ramaders i demostra que el sector continua molt present a la vall.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ