El Consell Comarcal de l'Alt Urgell està treballant per posar en marxa l'estació depuradora d'Organyà. Mentrestant està pendent de l'adjudicació del concurs per a l'actualització de l'EDAR de Montferrer. A la qual es licita el subministrament i la posada en marxa de tres bombes helicoidals de fang. I també un decantador centrífug de fang.

A més, el Consell Comarcal ha demanat un ajut a l'Agència Catalana de l'Aigua per posar en funcionament de la depuradora de Noves de Segre.
En conseqüència, s'amplia a jornada completa un dels contractes del personal, que s'encarregarà del manteniment de la depuradora de Noves de Segre. Pel que es disposarà de tres treballadors a jornada completa per efectuar el manteniment de les instal·lacions de Montferrer i Valls d'Aguilar.
En un altre ordre de qüestions, en el darrer ple del Consell Comarcal Compromís X Pirineu ha criticat els ritmes de treball del Consell, consideren que no són prou àgils.

Des de l'equip de govern ja han respost les crítiques.

Han afegit que els tempos a les administracions són els que són.

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, VICEPRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL - CARLOTA VALLS, CONSELLERA COMPROMÍS X PIRINEU