Amics de Cerdanya i l'Institut d'Estudis Ceretans han organitzat aquest diumenge al migdia un acte per commemorar l'aniversari del Tractat dels Pirineus. Fa més de 30 anys que les dues entitats impulsen aquest acte en un dia proper al 7 de novembre que és quan es va signar aquest acord, que va suposar la cessió a França del comtat del Rosselló i part de Cerdanya.

La commemoració ha tingut lloc a la plaça del Sol de Puigcerdà, on hi ha el monòlit que recorda aquells que van donar la vida per la llibertat del país. Just allà s'ha fet la tradicional ofrena floral.

L'acte ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i dels alcaldes de Puigcerdà i Llívia i diversos regidors. En aquesta ocasió, el professor de català vinculat al moviment catalanista de la Catalunya Nord, Ramon Gual de Codelet, al Conflent, ha ofert una dissertació històrica sobre les fronteres internes dels Països Catalans.

També hi ha hagut temps per les cançons reivindicatives d'Èric el Català i de Pep Lizandra i la Coral Capella Santa Maria ha clos l'acte.

Parlen al vídeo: JOAN MUNTANÉ, PRESIDENT AMICS DE CERDANYA