Salàs de Pallars ha celebrat aquest diumenge la quinzena Diada de la rememoració de la seva fira. Un esdeveniment plenament consolidat i que divergeix de la resta de fires de la zona. L’objectiu és la promoció econòmica del territori i els seus productes, però també la preservació i divulgació de la història del poble de Salàs de Pallars.

Durant el dia de fira, hi ha hagut una quarantena de parades de productes agroalimentaris i artesans al mercat firal, exposició de ruc català, ambientació teatral, cabaret, la representació del tracte, la Setena mostra de bestiari festiu de peu rodó i música de taverna. Però també s’ha comptat amb tastos de vins i formatges del Pallars i enguany al dinar de fira la protagonista ha estat la vedella ecològica.
La fira de Salàs de Pallars és un aparador dels productes del territori però també un record d’aquells anys de fira que van marcar el poble, la seva gent i fins i tot la peculiar arquitectura de moltes de les cases.

Parlen al vídeo: FRANCESC BORRELL, ALCALDE DE SALÀS DE PALLARS