L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu s’ha convertit en el museu de suport territorial dels equipaments patrimonials dels Pallars i l’Alt Pirineu. Fet que li permetrà oferir un catàleg de serveis a una vintena d’equipaments patrimonials bàsics i béns culturals de la zona.

L’ecomuseu de les Valls d’Àneu, des de la seva creació fa 25 anys, ha promogut el treball en xarxa dels equipaments patrimonials del territori i és un puntal a l’hora de desenvolupar projectes comunitaris i cooperatius.

Precisament des del territori, l’Ecomuseu es considera un element clau de preservació i dinamització de les Valls d’Àneu.

Actualment 4 museus formen part del pla pilot, però està previst que en els propers anys, hi hagi fins a 6 projectes de Museu de Suport Territorial en funcionament a Catalunya.

Parlen al vídeo: MAGDA GASSÓ, CAP DEL SERVEI DE MUSEUS DE LA GENERALITAT - JORDI ABELLA, DIRECTOR ECOMUSEU DE LES VALLS D’ÀNEU - PERE TICÓ, ALCALDE D’ESTERRI D’ÀNEU