Els alumnes de 1r de Batxillerat de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà han assistit aquest dijous a una sessió informativa a l'Arxiu Comarcal per conèixer, precisament, què és i quins serveis ofereix aquest equipament cultural. Amb aquestes xerrades es vol explicar als estudiants els recursos que els pot oferir l'Arxiu per elaborar el Treball de Recerca de Batxillerat.

Des de l'equipament animen els alumnes a escollir temes que els interessin i, si pot ser, que tinguin relació amb la comarca, ja que tindran més facilitat per fer el seu treball de camp.

Tot i que molts estudiants relacionen l'Arxiu Comarcal amb temes històrics, des de l'equipament els volen transmetre que en aquest espai hi poden trobar informació per a fer tot tipus de treballs. A més, els animen recordant que el Grup de Recerca de Cerdanya convoca cada any el Premi Sebastià Bosom, on es premia el millor treball de recerca de Batxillerat que tingui relació amb la comarca.

És el cinquè curs que l'Arxiu ofereix aquest tipus de xerrades i la valoració que en fan tant des de l'equipament com des del centre educatiu és molt positiva, ja que molts nois i noies acaben fent ús d'aquests recursos.

En anys anteriors s'han fet Treballs de Recerca sobre el funcionament de l'empresa d'esquí de Masella, la sèquia de Puigcerdà, els búnquers d'Alp, les eleccions municipals o com convertir Puigcerdà en una smart city.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA