Tal com es pronosticava, aquest dijous ha caigut la primera nevada de la temporada a la vall cerdana. En els darrers dies hi ha hagut petits episodis de neu a cotes més altes, però la d'avui ha estat la primera que s'ha situat al voltant dels 1000 m.

A Puigcerdà ha començat a nevar a quarts d'onze i ho ha continuat fent amb força intensitat fins al voltant de la una del migdia. Amb aquestes tres hores n'hi ha hagut prou per emblanquinar el paisatge i deixar imatges de postal, com aquestes de l'estany i el Parc Schierbeck. El gruix de neu, però, no ha superat els 5 centímetres, de manera que la nevada no ha provocat incidents destacables. On sí ha calgut circular amb precaució ha estat a l'Alta Cerdanya, on la neu ha caigut més intensament.

Pel que a la resta del Pirineu, ha estat obligatori l'ús de cadenes per poder circular per la C-147 a Esterri d'Àneu, a la L-500 I 501 a la Vall de Boí o a la N-154 a Bossòst. A més, s'ha restringit el pas de camions articulats per l'N-260 al Pont de Suert, L'N-230 a Vilaller i l'N-260 entre Montferrer i Castellbò i Soriguera.
Les estacions d'esquí cerdanes esperaven amb ganes una nevada així per avançar en la preparació de les pistes. Masella, que recordem ha obert aquest dimecres, confia en sumar nous sectors de cara a les properes hores i la Molina, que obrirà oficialment el 23 de novembre però que aquest cap de setmana oferirà un tast de neu a Pista Llarga, també treballa per oferir més sectors als esquiadors. Els responsables de les estacions esperen veure l'evolució d'aquest episodi de neu per determinar amb exactitud quines pistes obriran de cara a dissabte i diumenge.