El Museu Nacional d'Art de Catalunya ha acollit la commemoració del centenari de l'arrencament i venda de les pintures murals de Santa Maria de Mur. Un esdeveniment que va marcar un punt d’inflexió en la preservació de l’art català.

La venta de les pintures al 1919, va respondre a una qüestió eminentment pràctica, de necessitat.

Actualment però aquestes pintures estan considerades una expressió artística molt rellevant.

Unes 200 persones del Pallars han assistit a l’acte, que ha comptat amb una visita guiada a les pintures murals pallareses exposades al MNAC i la representació de l’obra de teatre “Mur, guspira del MNAC” de la companyia Comediants i que es podrà veure a Mur l’1 i 2 de maig del 2020.
El centenari, a més, s’emmarca dins de l'Any del Turisme Cultural 2019.

Parlen al vídeo: PEPE SERRA, DIRECTOR MNAC - JOSEP M. MULLOL, ALCALDE CASTELL DE MUR I PRESIDENT CC PALLARS JUSSÀ - JORDI CAMPS, CONSERVADOR EN CAP DE L'ÀREA MEDIEVAL DEL MNAC