'Un any a la Cerdanya' és el nou llibre de l'escriptor i periodista Rafael Vallbona, una crònica de les vivències i records que l'autor barceloní ha viscut a la comarca. El mateix Vallbona ha presentat el seu nou treball a la biblioteca de Puigcerdà, on hi han assistit nombrosos veïns, alguns dels quals apareixen al llibre. Després de l'èxit de 'La casa de la frontera', l'autor repeteix escenari, Cerdanya, oferint un relat emotiu amb records d'infantesa, dels estius, la festa de l'Estany, la vall d'Eina, l'arribada del tren o la fira dels cavalls.

Així doncs, durant aquestes cinc estacions, Rafel Vallbona torna a demostra que a Cerdanya hi troba la inspiració per escriure.

A través de capítols breus, 'Un any a la Cerdanya' recull la vida de personatges locals tan coneguts com el llibreter que recentment ha desaparegut Josep Viladesau o el radiofonista Josep Maria Tegnier.

Vallbona és autor de més de mig centenar de llibres de diferents gèneres i ha obtingut premis com la primera edició de l'Amat-Piniella que concedeix Òmnium a Manresa. El 2001, Vallbona va guanyar amb La comuna de Puigcerdà, un títol que ja denotava els vincles de l'escriptor amb la comarca de la Cerdanya

Parlen al vídeo: RAFAEL VALLBONA, AUTOR