Després de l'acció de protesta d'aquest dimarts al matí a la N152, a Puigcerdà, diverses persones s'han concentrat també al vespre per sumar-se al bloqueig amb l'estat francès. L'acció, convocada de nou pel CDR de Cerdanya, ha començat a la rotonda del jugador d'hoquei a quarts de set de la tarda. Una cinquantena de persones han decidit repetir la protesta del matí i creuar ininterrompudament els passos de vianants de la N152, a només un quilòmetre de la frontera.

Un dispositiu d'agents dels Mossos d'Esquadra, que durant tot el dimarts ha estat distribuït pels principals vials d'accés a la frontera, ha evitat que l'acció provoqués grans retencions. Quan la policia demanava a les persones concentrades que deixessin pas als vehicles, els manifestants es desplaçaven fins al següent pas de vianants per repetir el mateix.

Al voltant de dos quarts de vuit del vespre, prop d'una setantena de persones han arribat caminant fins a la frontera amb la Guingueta d'Ix i allà han tallat la circulació. Malgrat el fred, el tall s'ha mantingut fins tard. Això ha provocat que alguns dels camions que es trobaven a la zona per evitar el bloqueig a la Jonquera hagin hagut d'aturar-se durant unes hores a la capital ceretana. La resta de vehicles que volien creuar la frontera han hagut de buscar camins alternatius, com el que connecta el pla de Rigolisa amb Ur.

Alguns manifestants que al matí de dimarts han participat a la marxa lenta de vehicles a la N154, de Puigcerdà a Llívia, han explicat a aquest mitjà que els agents dels Mossos els haurien posat una multa de 200 euros per obstaculitzar la circulació.

El CDR de Cerdanya ha informat aquest matí via Tuiter que hi haurà noves convocatòries de protesta en les properes hores.