El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 7,3 milions d'euros en polítiques actives d'estímul i de foment de l'ocupació. Com també en el desenvolupament econòmic local a l'Alt Pirineu i l'Aran. S'ha fet públic dimecres a la presentació de la programació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya per al 2019-2020.

Els 4,8 M que rebrà el SOC, es destinaran a 5 actuacions. Destaca els programes de foment de l'ocupació i els orientats a acreditar i/o millorar la qualificació professional. A més, d'apostar pel desenvolupament local, l'orientació professional i la gestió de col·Locació en el mercat de treball.
Tot i tractar-se d'una programació continuista, hi ha novetats com són el pla de qualificació en tecnologia mòbil i el treball per ocupacions. Així com la voluntat d'apostar per un nou format, la teleformació.

Gairebé el 50% dels participants en programes del SOC s'insereixen laboralment. Gràcies a una fórmula de tres elements.

Els programes del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i els altres programes ocupacionals del Departament preveu atendre unes 1.200 persones.

Parlen al vídeo: JOSEP GINESTA, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies - MERCÈ GARAU, DIRECTORA DEL SERVEI PÚBLIC D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA