La delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha presidit aquest dimarts reunió mensual del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de les comarques pirinenques, on hi han assistit vuit directors i directores de diferents departament de la Generalitat, com Justícia, Cultura, Agricultura o Interior. L’objectiu de la trobada, que aquesta vegada s'ha celebrat a l'ajuntament de Llívia, és fer un seguiment dels diferents projectes que treballa cada departament.

En l’àmbit de la Justícia, s’ha parlat de la licitació dels treballs de remodelació dels Jutjats de Tremp i s'ha fet balanç de la campanya d'autoinculpacions a la demarcació de Lleida. En l'àrea de Salut, s'han donat a conèixer la campanyes de prevenció de les malalties associades a l'hivern, com la grip, o la que protagonitza Riky Rubio per animar els joves a deixar de fumar. També s'ha informat de la suma de nous medicaments que es dispensaran a les farmàcies hospitalàries i s'han donat a conèixer les dades de consum d'alcohol a l'Alt Pirineu i Aran. Pel que fa al departament d'Interior, s'han convocat noves places de Bombers i Mossos d'Esquadra i s'ha reafirmat el compromís de millorar els parcs de bombers. En Cultura, s'ha parlat de la propera remodelació de la Biblioteca de Sort i del trasllat de la de la Pobla de Segur, a més del nou museu del Pont de Suert. En l'àrea d'Agricultura, s'han comentat els ajuts a la pagesia, la bona acollida de la campanya de productes de proximitat o la constitució de l'associació de dones del món rural. També s'han tractat temes com la recuperació dels camins ramaders, la propera publicació del mapa 112 o la presentació de la taula de treball per als JJOO d'Hivern, que s'ha presentat aquest dimarts a Barcelona.

L'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha aprofitat la trobada per fer arribar als directors les necessitats i demandes del municipi. En aquest cas, el batlle els ha informat sobre la denúncia que presentarà l'ajuntament per l'entrada d'una vintena de guàrdia civils armats durant la jornada electoral de diumenge. També els ha reclamat millores a la xarxa viària i a les telecomunicacions, concretament en l'arribada de la fibra òptica al municipi.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, DELEGADA GOVERN ALT PIRINEU I ARAN