Esquerra Republicana de Catalunya s’ha imposat a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça però no guanya a totes les capitals de comarca. També destaca la baixada de la participació com a tendència general. Al Pallars Jussà gairebé 4 punts, al Pallars Sobirà gairebé 6 punts i a l’Alta Ribagorça més de 5 punts.
Com a dada significativa pel que fa a participació, hi ha Talarn, municipi on hi ha l’Acadèmia General Bàsica de Suboficial i on més ha augmentat el nombre de persones que han votat. La CUP, amb prop de l’11% dels vots ha pres el lloc de quarta força a Vox, que ha baixat casi 3 punts, tot i mantenir uns resultats per sobre de la mitjana catalana.
Precisament, la CUP ha entrat amb força en aquestes eleccions. Al Pallars Jussà ha aconseguit 660 vots, i ser la quarta força, al Pallars Sobirà 542, i ser la tercera força, i a l’Alta Ribagorça 173, i cinquena força.
A Tremp i a Sort, Esquerra s’ha tornat a imposar, tot i que ha perdut més de 3 punts a la capital del Jussà i prop de 7 a la capital del Sobirà. També PSC ha perdut força, en canvi Junts per Cat, PP i Vox n’han guanyat.
Al Pont de Suert, ha tornat a guanyar PSC, tot i que ha baixat més d’un punt i mig. També ha baixat en Comú podem i Junts per Cat i en canvi ha pujat en percentatge de vots Esquerra Republicana, PP i Vox.
Pel que fa al Senat, dels senadors pallaresos que es presentaven a revalidat el seu ascó Mayte Rivero, de Junts per Cat, mentre Víctor Orrit del PSC tampoc ha aconseguit l’ascó.