L’alcalde de Llívia, Elies Nova, ha denunciat l’entrada a la vila d’una vintena de guàrdies civils armats, coincidint amb les eleccions generals d'aquest diumenge. Segons Nova, al voltant de les nou del matí, diferents vehicles policials van creuar la carretera N154 dins el terme de Llívia, acció que es va repetir a quarts de vuit del vespre. El batlle ha recordat que, segons el Tractat dels Pirineus de 1659, Llívia és un enclavament envoltat de territori francès i, per tant, no hi poden entrar més de quatre agents armats.

L'alcalde de la vila ha assegurat que denunciarà els fets al Ministeri de l’Interior, a la Comissió de Límits, a la Prefectura Francesa i a l’estat francès. Nova ha qualificat els fets com un acte de 'prepotència'.

Malgrat tot, el batlle no espera rebre cap resposta del Ministeri de l'Interior ni tampoc de la prefactura ni de l'estat francès.

Just després del fets, l'alcalde va fer pública la denuncia a través del seu compte personal de Tuiter. En 24 hores, el missatge ja comptava amb més de 250.000 visualitzacions i prop de 4000 retuits.

A més de a Llívia, agents de la Guàrdia Civil també haurien patrullat per altres municipis cerdans durant aquests diumenge d'eleccions, com a Alp i a Bellver.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA