La campanya d'Òmnium Cultural per autoinculpar-se per la sentència del procés ha arribat aquest divendres als jutjats de Puigcerdà. Desenes de veïns han respòs a la crida i han presentat la documentació. Amb aquesta campanya, els participants volen mostrar la seva solidaritat amb els polítics empresonats i amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

El TSJC ha limitat l’accés als jutjats catalans per autoinculpar-se a unes 25 persones aproximadament, en funció dels mitjans de què disposi cada seu judicial. Tot i això, també es podran presentar els documents en els propers dies.

Òmnium Cerdanya ha ofert informació i assessorament davant dels jutjats de la capital ceretana des de les 11 del matí i fins a dos quarts de dues.

El passat 28 d'octubre es va iniciar el procés de les autoinculpacions als jutjats catalans. El portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, acompanyat per una desena de persones, es va acostar als jutjats de Barcelona per presentar l'escrit. La campanya va tenir el suport dels partits independentistes amb el president de la Generalitat, Quim Torra, al capdavant. Per Mauri, aquesta acció publicitària havia de ser la "més massiva", i va instar a què s'estengués als més de dos milions de votants independentistes. De moment, però, han presentat el document als jutjats catalans vora un miler de persones.

Parlen al vídeo: OLGA FARRÉ, SECRETÀRIA ÒMNIUM CERDANYA