Òmnium Cerdanya convoca puigcerdanesos i cerdans que vulguin inculpar-se pels mateixos fets que han condemnat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i la resta de polítics empresonats. L'acte serà aquest divendres 8 de novembre a les 11 h del matí davant de les portes dels jutjats de Puigcerdà, a la Ronda Joan Maragall.
El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va agrair el passat 28 d’octubre que milers de persones secundessin la crida de l’entitat per autoinculpar-se i es personessin massivament davant els jutjats de les quatre demarcacions. Mauri va expressar el desig que aquesta sigui “una campanya massiva” i, de fet, va assegurar que estan convençuts que se sumarà molta més gent en els propers dies.
Recordem que, aquest mateix dimarts, un grup de persones s'han presentat als Jutjats de la Seu d'Urgell també per a autoinculpar-se. Entre ells alguns representants polítics alturgellencs, com l’alcalde La Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, i el vicealcalde de la ciutat, Francesc Viaplana.