Ja es pot trobar a les llibreries el tercer volum de la revista cerdana Era, una publicació que impulsa el Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal i l’editorial Salòria. Es tracta d'un volum que recull una trentena de comunicacions presentades a les terceres Jornades d'Estudis Comarcals, celebrades el novembre passat a Puigcerdà. Els temes que tracten són d'àmbits molts variats.

Les troballes de bronze al camp de la Colomina de Bor, les darreres novetats arqueològiques al Castellot de Bolvir, el Sindicat de la Terra de Cerdanya, els boscos i arbres cerdans, el Casino Ceretà de Puigcerdà o les restes romàniques reaprofitades en alguns edificis, són alguns dels treballs que es poden trobar en aquesta publicació.

Aquesta vegada s'ha doblat el nombre de treballs publicats, ja que les jornades van tenir molt bona acollida.

Com hem dit, la revista, que es publica cada dos anys, ja es pot adquirir a les llibreries i punts de venda habitual de la comarca a un preu de 20 €.

Des de l'Arxiu han avançat que ja estan pensant amb la quarta edició de les Jornades, previstes per la tardor del 2020. El període per enviar els treballs s'obrirà, com sempre, a la primavera.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA