Tal com es va fer l'any passat, el Consorci Alt Urgell-Cerdanya ha ofert una formació específica per als cuiners i personal que treballen als menjadors escolars d'aquestes dues comarques. La formació ha anat a càrrec dels cuiners Jordi Tomàs, del Cerdanya EcoResort i Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia del Món Sant Benet, i ha tingut la col·laboració d’Elena Roura, que també forma part de la Fundació Alícia.

A la formació, celebrada a Prullans, hi han participat disset cuineres, cuiners i ajudants dels menjadors escolars adherits al projecte Mengem d’Aquí, una iniciativa que es va implantar fa dos cursos i que vol promocionar el consum del producte local en els menjadors escolars i que tant a l’escola com a casa s’aprengui a seguir unes pautes que garanteixin una alimentació bona, sana, equilibrada i sostenible.

Aquest tipus de jornades serveixen per posar en comú els dubtes i per rebre idees per elaborar el menús.

El programa ‘Mengem d’Aquí’ és present a pràcticament tots els centres escolars de Cerdanya i l'Alt Urgell, el que es tradueix en l’elaboració de 2400 menús diaris. Compta amb el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).