El 39è Concurs de Cavalls de Puigcerdà, que es celebrarà aquest dissabte al matí, es retransmetrà per streaming. Per primer cop, aquells que no puguin presenciar el certamen in situ podran seguir-lo a través d'un canal de Youtube que ha habilitat l'ajuntament puigcerdanenc.

El concurs començarà a les 10h del matí amb la categoria de sobranyes i, seguidament, concursaran els sobranys, terçones, eugues amb pollí, terçons, quartons i sementals. També i durant la jornada es premiarà la millor ramaderia de Cerdanya.

Es preveu que, com en les darreres edicions, la Fira del Cavall compti amb uns 800 caps de bestiar, prop d'un deu per cent dels quals seran de cavalls de sella. A diferència dels últims anys, quan el preu de venda dels pollins es va incrementar, enguany els ramaders preveuen una petita davallada, com també ha passat a altres països com el Regne Unit.

Des de l'ajuntament han explicat que cada any es fan millores per tal de garantir la seguretat tant del bestiar com dels visitants. Han volgut agraït també la implicació del sector ramader, que any rere any fa esforços per ser present a la fira.

A banda del concurs de bestiar, la Fira de Puigcerdà tornarà a comptar amb les parades multisectorials que es distribuiran a la zona industrial de l'estació, al centre de la vila i als carrers de l'entorn de l'estany.

Recordem que, el cap de setmana següent del 16 i 17 de novembre, Puigcerdà serà la seu, per segon any consecutiu, del Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català, certament que arriba a la 12a edició. Es tracta d'un concurs itinerant i anual on hi participen els millors exemplars de les comarques pirinenques.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - PERE TOR, REGIDOR AGRICULTURA PUIGCERDÀ