El Patronat de Turisme de Cerdanya està convençut que la nova oferta cultural i turística de visitar les esglésies més emblemàtiques de la comarca s'ha de mantenir durant tot l'any. La iniciativa, que es va posar en marxa a l'agost i que encara s'ofereix, ha tingut molt bona acollida, fins a sumar més de 200 inscrits en total. Això ha animat els tècnics de turisme a fixar un calendari de visites.

‘Les claus de les esglésies de Cerdanya’ proposa dos itineraris, amb quatre esglésies en cadascun d’ells. En el recorregut de la solana es poden conèixer les esglésies de Santa Maria d’All i Santa Maria de Quadres (Isòvol), la de Santa Cecília i la de Sant Climent de Talltorta (Bolvir). En l’itinerari de l’obaga hi ha les esglésies de Santa Maria de Talló i Sant Julià de Pedra (Bellver de Cerdanya), Sant Joan Baptista de Riu de Cerdanya i Sant Pere d’Alp. Són esglésies que sovint es troben tancades i que, al ser una visita guiada, agrada molt als participants.

Des del Patronat han avançat que, de cares a l'any vinent, estudiaran la possibilitat de sumar nous recorreguts per conèixer altres esglésies cerdanes.
Per inscriure’s cal entrar a la web del Patronat de Turisme on hi ha el calendari de visites. El preu per als majors de 8 anys és 12 euros.

Parlen al vídeo: MARIA FAURA, CAP PATRONAT TURISME CERDANYA