Un total de 13 personatges inquietants han sortit aquest dissabte a la tarda al carrer per espantar petits i grans. La rua de la Nit d'Ànimes, organitzada pel Grup de Recerca de Cerdanya, ha tornat a tenir molt bona acollida i, malgrat la pluja, veïns i visitants han volgut conèixer aquests personatges llegendaris com el Rosegacebes, la Nit, la Tinyosa, el Banya verda, en Jan del Gel o la Muça.

Des de fa dos anys, els personatges incorporen noves màscares, un dels seus trets distintius. Enguany, sis dels 14 personatges n'han lluït una. Cadascuna de les màscares comporta hores de dedicació.

A les set de la tarda els Espantanens han sortit del passeig 10 d'Abril i han recorregut els carrers del nucli urbà. Els dimonis de Puigcerdà els han acompanyat amb foc i percussió. Des del Grup de Recerca de Cerdanya s'han mostrat satisfets de l'acollida que ha tingut la iniciativa i esperen seguir sumant nous personatges en properes edicions.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRUP RECERCA CERDANYA - CARLOS RODRÍGUEZ, CREADOR DE LES MÀSCARES - BANYA VERDA - GINEBREDA