Aquest dijous s’ha constituït a Sort la Comissió per a l’Estratègia de Dinamització Territorial al Pallars Sobirà dins del projecte País Viu. Un ens que neix després que fa uns mesos els alcaldes i consell comarcal exposessin el seu malestar per l’abandó del territori al president de la Generalitat. La no autorització per celebrar el Doctor Music va ser el detonant.

Entre els principals reptes del Pallars Sobirà hi ha la fibra òptica i accessos a nuclis, la flexibilització de normatives urbanístiques i d’inundabilitat, la gestió ramadera i forestal i els Jocs Olímpics d’Hivern.
La comissió es reunirà 2 cops l’any per tractar els temes que el territori cregui necessaris, i amb més freqüència si hi ha temes d’urgència. Hi ha representats la majoria de departaments del govern, ens locals i comarcals i es considera bàsic que hi hagi els sectors socioeconòmics del territori.

País Viu s’estrena amb el Pallars Sobirà però està previst que en breu s’estengui a la Ribera d’Ebre, l’Alt Urgell, Terra Alta. La idea és un canal directe amb el territori per tal de revertir el despoblament i l’abandonament territorial.

Parlen al vídeo: MIQUEL ÀNGEL ESCOBAR, SECRETARI D'ADMINISTRACIONS LOCALS I DE RELACIONS AMB L'ARAN - CARLOS ISUS, PRESIDENT C.C. PALLARS SOBIRÀ - ROSA AMORÓS, DELEGADA DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN