Aquest dimecres s’ha lliurat a la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici l’acreditació com a zona d'especial protecció de la qualitat acústica. Ha rebut certificat el parc i els municipis que en formen part. En total són 10 municipis entre zona parc i àrea perifèrica.

Una acreditació que el fa pioner, ja que actualment només el Parc Natural de la Serra del Montsant en disposa. De manera que és el segon territori que l’obté i el més gran en extensió de Catalunya.
La idea és que també sigui un atractiu turístic més.

El parc nacional ja va rebre la certificació Starlight i ara s’està treballant per obtenir el distintiu de qualitat lumínica de la Generalitat. Una certificació que es preveu que pugui arribar en els propers mesos.

Parlen al vídeo: MERCÈ RIUS, DIRECTORA GENERAL DE QUALITAT AMBIENTAL I CANVI CLIMÀTIC - JOSEP ENRIC LLEBOT, PRESIDENT PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES