Puigcerdà ha acollit aquest dissabte una trobada gegantera molt especial. Gegantes de la Catalunya Nord i Sud s'han trobat per sensibilitzar la població en la lluita pel càncer de pit. L'acte, organitzat per la Federació Gegantera de la Catalunya Nord, ha comptat amb la presència de les gegantes i gegantones de Vilafranca de Conflent, els Angles, Elna, Perpinyà, Tuïr, Sant Hipòlit, Taltaüll, el Soler, Vilallobent, Queixans, Puigcerdà, Alp, Martinet i la Seu d’Urgell. Aquesta vegada, les colles han deixat les figures masculines a casa i han col·locat mocadors i llaços roses a les seves gegantes.

Després de trobar-se a les 11h a la Guingueta d'Ix, les gegantes i les colles s'han citat davant l'hospital de Cerdanya. A quarts d'1 s'ha desplegat un gran llaç rosa per fer una foto de família i seguidament hi ha hagut ball i gresca amb tots els assistents.
L’objectiu de l’activitat és «conscienciar el públic sobre la detecció del càncer de mama», per la qual cosa l’acte té la col·laboració del comitè departamental de la Lliga contra el càncer dels Pirineus Orientals. L’acció s’emmarca en els actes de la campanya Octubre Rosa, que es porta a terme a França des de fa 26 anys.