El Pont de Suert ha celebrat aquest diumenge la vintena edició de la fira de la Girella. Un esdeveniment molt multitudinari que aplega visitants de les comarques pròximes i on l’estrella és la degustació d’aquest embotit pirinenc, l’únic elaborat amb carn de corder, però també es promociona altres elements gastronòmics.

Enguany s’ha nomenat majoral dels Pirineus a Jordi LP, el qual també ha fet el pregó de la fira. S’ha celebrat la quinzena edició del concurs de Xiulets de Pastor, una activitat molt arrelada als inicis de la fira ramadera, un dels puntals econòmica de la zona. S’han pogut veure actuacions musicals i de teatre i mostra d’oficis antics. També les falles tenen un protagonisme important a la fira de la Girella i com a mostra gastronòmica s’ha comptat amb degustacions de porc rostit i hamburgueses de corder.

Parlen al vídeo: JOSE ANTONIO TROGUET, ALCALDE DEL PONT DE SUERT