Els alumnes de l'escola Bac de Cerdanya d'Alp han viscut una setmana diferent. Des de dilluns i fins aquest divendres han canviat les classes habituals per activitats i tallers relacionats amb la cultura. I és que fa 21 anys que el centre educatiu organitza la Setmana Cultural, que sempre gira al voltant d'un centre d'interès. Aquesta vegada, els mestres han escollit el còmic Astèrix, aprofitant el 60è aniversari del seu naixement.

Després de totes aquestes activitats, aquest divendres els alumnes han rebut la visita d'una il·lustradora que els ha ensenyat com es creen els còmics, trucs per donar vida als personatges o la importància del text que acompanya les il·lustracions. Amb tota aquesta informació, els alumnes han creat el seu propi còmic amb aquests personatges de la Gàl·lia com a protagonistes.

Al ser una setmana farcida d'activitats culturals, els alumnes acostumen a participar-hi activament i es mostren molt motivats. A més, els nens i nenes es distribueixen en grups de diferents edats per tal d'afavorir el treball amb companys i professors de diferents classes.

La Setmana Cultural ha finalitzat aquest divendres a la tarda amb una sessió de cinema a l'escola, on s'ha projectat la darrera pel·lícula d'Astèrix.

En cursos anteriors, la Setmana Cultural es va dedicar a les tradicions catalanes, al circ, als contes, o al reciclatge i a l'estima per la terra, entre d'altres.

Parlen al vídeo: ASSUMPTA VILLARÓ, DIRECTORA ESCOLA BAC DE CERDANYA ALP