Per tal d'elaborar el seu nou Pla de Protecció del Medi natural i el Paisatge, el Parc Natural del Cadí-moixeró ha iniciat aquesta tardor un procés participatiu en el que convida tots els sectors del territori a fer les seves propostes. Després de fer les primeres trobades a Bellver, Bagà i Alàs, aquest dimecres ha estat el torn d'Alp, on hi han assistit una vintena de persones.

L'objectiu del procés participatiu és, doncs, posar en comú les inquietuds i necessitats actuals dels diferents sectors, així com propostes i peticions, per tal d'elaborar una nova versió del pla de protecció que substituirà la de 2010.

El document regularà els usos de l'espai natural, tot establiment unes normes i directrius de gestió que garanteixin la conservació del seu patrimoni natural, la biodiversitat, la geodiversitat i la qualitat paisatgística, de manera compatible amb els usos humans. Precisament un dels temes que preocupen al territori és la massificació que hi ha en certs moments de l'any en alguns punts del parc Natural, com són Prat de Cadí o el Pedraforca.

Aquells que no puguin assistir a les trobades però vulguin fer les seves aportacions, ho podran fer a través de la web de la Generalitat, a l'apartat de procés participatiu del parc natural del Cadí-moixeró.

Abans de l'aprovació definitiva, l'esborrany del pla se sotmetrà a informació pública perquè tota institució, entitat o persona interessada pugui presentar al·legacions.

Parlen al vídeo: JORDI GARCIA-PETIT, DIRECTOR PARC NATURAL CADÍ MOIXERÓ