La Fiscalia andorrana demana quatre anys de presó o una expulsió del Principat de 15 anys i 30.000 euros de multa per a Martí Cots, conegut com el 'Ramonet de Pi' o El Rambo de la Cerdanya', acusat de blanqueig de capitals, furt i accés il·lícit a casa habitada. Mentre, segons han confirmat fonts judicials, la defensa vol que sigui absolt i que l'internin en un psiquiàtric durant un any. A més, en cas de condemna, demana que l'expulsió sigui de deu anys i que es faci per la frontera francoandorrana, ja que Espanya demana la seva extradició.

Cots, de 50 anys i amb un historial delictiu molt ampli, va ser detingut el 23 de desembre de l'any passat a Encamp després de desaparèixer de l'Hospital de Santa Maria de Lleida el dia 7 del mateix mes.
Segons els Mossos d'Esquadra, Cots té catorze antecedents relacionats, principalment, amb robatoris de cotxes i en establiments, però també d'algun tiroteig amb la policia. A Catalunya el buscaven per haver atracat a punta de pistola l'Alp Hotel Masella (Cerdanya).

El seu historial delictiu comença fa tres dècades i en el moment de la seva detenció al Principat andorrà se li van intervenir armes, diversa munició i carregadors, a més d'una considerable quantitat de diners en efectiu. Poc després, va ingressar en el centre penitenciari de la Comella.