La Generalitat ha accelerat els tràmits per completar el desplegament de fibra òptica a totes les capitals de comarca de Catalunya. Segons un comunicat, el Departament de Polítiques Digitals ja ha licitat les obres per desplegar la fibra òptica a les 13 capitals de comarca on encara no ha arribat, entre les quals hi ha Puigcerdà, Sort i el Pont de Suert. La xarxa no només arribarà a aquestes tretze capitals, sinó també a 51 municipis que hi ha de pas entre aquestes poblacions,a més d'una quarantena de polígons.

La xarxa s’utilitzarà, en primer lloc, per connectar les pròpies instal·lacions de l’administració pública de cada ciutat i l'excedent de xarxa es posarà a la venda als teleoperadors.

Gràcies a un ajuda europea, la Generalitat preveu destinar 16,5 milions d'euros en aquest desplegament que acabarà formant una xarxa de 382 quilòmetres d'extensió.

La iniciativa, anomenada Xarxa Oberta, va començar el 2010 i fins ara havia arribat a 29 capitals. El Govern espera finalitzar el desplegament el 2020 i arribar a connectar amb fibra òptica les 42 capitals de Catalunya. En total, haurà invertit 106,5 milions per aconseguir-ho.