L'Ajuntament de La Seu d'Urgell ha aprovat dilluns al vespre una pujada del 2,8% de l'Impost de Béns immobles. Una mesura que ha tirat endavant amb els vots a favor de l'equip de govern, i en contra de Compromís per la Seu. Junts i Esquerra han argumentat que es tracta d'una actualització d'acord amb l'evolució de l'IPC.

El consistori també ha acordat cobrar un recàrrec del 50% de l'IBI als habitatges buits en mans de bancs, empreses i particulars propietaris d'un elevat nombre de residències. Es tracta d’una mesura per mobilitzar el mercat de l’habitatge.

Amb aquesta proposta cal tenir constància dels immobles buits, que es regularà a través del registre municipal d'habitatges buits i l'ordenança fiscal.
A més, en qüestió d'habitatge, s'ha donat llum verda a bonificar aquells propietaris que lloguin per sota del preu de referència a la ciutat.

Al ple ordinari, no hi ha estat present la CUP, els seus regidors estaven reunits a la Trobada de càrrecs electes a Barcelona.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE DE LA SEU - ÒSCAR ORDEIG, REGIDOR COMPROMÍS PER LA SEU