En aquesta vint-i-cinquena edició de la fira de formatges artesans del Pirineu s'ha atorgat el premi Amic del Formatge a Salvador Maura. Amb el guardó, l'Ajuntament de LA Seu ha reconegut l'impulsor del certament així com la tasca d'aquest formatger d'Adrall d'organitzar la primera edició de la fira i per ser-ne el màxim responsable durant nou anys.

En el mateix acte de lliurament del guardó, dissabte al migdia, també s'ha fet entrega dels premis del concurs de formatges, al qual s'hi han presentat 175 formatges artesans elaborats, tots ells, al Pirineu. Dels 42 premis lliurats, 11 els han recollit formatgeries de l'alt Urgell, Castelle-Llebre la més guardonada, s'ha endut tres premis. Seguit de dos guardons les formatgeries Mas d'Eroles, L'Abadessa i l'oliva. Finalment, Cal Majuva i La reula han obtingut un premi cadascuna.
Qui ha tastat i valorat tots els formatges presentats al concurs ha estat un jurat format per 60 experts de perfils diversos: tècnics, elaboradors, distribuïdors, restauradors i periodistes.

Parlen al vídeo: SALVADOR MAURA, PREMI AMIC DEL FORMATGE