La CUP ha fet una crida als càrrecs electes de totes les forces democràtiques del país, davant del que asseguren que és "la incapacitat del govern de donar una resposta política, efectiva i a l'alçada de les mobilitzacions populars".

A més, argumenten que aquesta resposta s'ha de donar ara.

L'objectiu de la reunió és concretar el programa de reivindicació per trobar una sortida democràtica que contempli el dret a l'autodeterminació a la situació política catalana.
La trobada s'ha celebrat dilluns al vespre a Barcelona, a la mateixa hora que estava convocat ple a l'Ajuntament de La Seu. Els regidors de la CUP de la capital alturgellenca han prioritzat la qüestió nacional, pel que no han assistit al ple. Altres regidors de la CUP de localitats del Pirineu com l'alcaldessa de Cava, també s'han desplaçat fins a la capital catalana.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, REGIDORA CUP LA SEU - BERNAT LAVAQUIOL, REGIDOR CUP LA SEU