Un centenar de persones han tallat aquest divendres al matí la frontera de Puigcerdà amb França, en el marc de la jornada de vaga general d'aquest 18 d'octubre. Els manifestants han ocupat la calçada, tant de l'accés a Llívia com el de la Guingueta d'Ix. A més, alguns pagesos han aparcat els seus tractors en aquests vials, de manera que no hi ha pogut circular cap tipus de vehicle. Alguns camions de gran tonatge han hagut d'aturar-se forçosament, a l'espera de que els manifestants reobrin la frontera, tot i que, al tancament d'aquest informatiu, asseguraven que s'hi quedarien fins la nit.

El CDR de Cerdanya ha convocat per aquest divendres de vaga general un esmorzar popular a les 7 del matí a l'àrea de Servei del Túnel del Cadí. Al voltant de les 10 han convidat a tothom, via tuiter, a desplaçar-se fins la frontera per fer un pícnic.

La vaga general s'ha notat i força als centres educatius. A l'INS Pere Borrell de Puigcerdà pràcticament no es veien alumnes ni a les aules ni als passadissos. Des de la direcció del centre ha explicat que només han assistit a classe un 20% dels alumnes de 1r i 2n d'ESO, mentre que la majoria dels estudiants de 3r i 4t d'ESO i Batxillerat han fet vaga. Els pocs alumnes que han acudit a l'institut han fet classe si hi havia el professor i, si no, activitats a la sala d'actes. Pel que fa als mestres, només uns 10 de la setantena que té el centre han anat a treballar.

I pel que fa als comerços, la majoria s'han adherit a la protesta i han optat per no obrir. Així doncs, pocs veïns als carrers del nucli comercial de Puigcerdà i moltes persianes abaixades.

Poc moviment també a les carreteres de l'interior de la comarca i talls també a la C-16, a Bagà, que ha afectat l'accés a la boca sud del Túnel del Cadí.

Pel que fa a la línia R3 de tren, Renfe ha ofert serveis mínims durant la jornada, és a dir, han circulat un de cada tres combois.

Parlen al vídeo: CLIMENT RIBAS, ÀVI I NET - NATI BALADA