El tren de la línia Lleida-La Pobla de Segur ha sortit aquest divendres al matí des de l’estació de La Pobla amb vint minuts de retard ja que en motiu de la vaga general un grup de manifestants ha tallat la via de forma pacífica. També durant tot el matí hi hagut talls intermitents en diferents carreteres de La Pobla de Segur i de Tremp pel pas continuat de vianants que reivindiquen la llibertat dels presos i el drets a l’autodeterminació.
Tot i que molts veïns i veïnes pallaresos han baixat a Barcelona a la manifestació, els que han quedat també han realitzat accions de protesta en rebuig de la sentència com el tall de via de tren i de carreteres, tallers de pancartes i concentracions. I els alumnes d’escoles i instituts, la majoria dels quals ha secundat la vaga, han participat massivament a les diferents accions. A la tarda, coincidint amb l’hora de la manifestació a Barcelona, Tremp ha dut a terme una marxa molt espontània però a la qual s’han sumat més de 700 persones i que ha recorregut els carrers de la població fins a arribar a la caserna de la Guàrdia Civil. Sort ha organitzat una manifestació i marxa lenta de vehicles. A la Pobla s’ha fet una recorregut pel poble amb tambors, xiulets i cassoles per fer-se sentir.