En el ple extraordinari d'aquest dimecres, el Consell Comarcal de Cerdanya ha aprovat una moció de rebuig a la sentència condemnatòria del procés. Tal com han fet els ajuntaments cerdans, l'ens comarcal també ha volgut mostrar la seva posició en contra de la decisió del Tribunal Suprem de condemnar els líder independentistes catalans. Els tres grups polítics presents al Consell Comarcal, Junts per Catalunya, ERC i Endavant Cerdanya han votat a favor de la moció.

El ple ha acordat reclamar la llibertat immediata dels presos polítics i exigir l'amnistia per a tots ells, mostrar el compromís a l'autodeterminació, exigir al govern espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament o adherir-se a les mobilitzacions, així com participar a l'acte convocat pel President de la Generalitat el proper 26 d'octubre.

L'ens comarcal ha convocat aquest ple extraordinari davant la situació que viu el país i ha suspès el ple ordinari que hi havia convocat al vespre i també les juntes i comissions de coordinació. El ple ordinari es farà, doncs, dimecres vinent.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA