Més d'una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dimecres a la tarda a la rotonda del jugador d'Hoquei de Puigcerdà per mostrar el seu desacord amb la sentència del Tribunal Suprem. L'acció sorpresa, convocada poques hores abans pel CDR de Cerdanya, ha consistit finalment en creuar de manera ininterrompuda un dels passos de vianants de la N152. Concretament, el que es troba davant la caserna de la Guàrdia Civil, en direcció la Guingueta D'Ix.

Els manifestants, de totes les edats, portaven banderes independentistes i s'han sentit crits d'Independència i Llibertat Presos polítics.

El pas continu dels manifestants ha obligat als Mossos d'Esquadra i a la Policia Local a desviar els vehicles per vials propers per no crear retencions, tot i que els camions de gran tonatge que es dirigien a la frontera amb França han hagut d'aturar-se forçosament.

L'acció ha durat una mitja hora i després els manifestants s'han desplaçat fins al pas de vianants de la rotonda del jugador d'Hoquei per repetir el mateix. A dos quarts de vuit del vespre, la protesta s'ha traslladat a la plaça d'Europa, on els manifestants han tallat l'accés a la Guingueta i Llívia fins dos quarts de deu de la nit. Les accions han finalitzat sense incidents.

Recordem que el dilluns, després de fer-se pública la sentència, uns veïns de Tremp van fer una acció similar a diferents passos de vianants de la població, fet que també va comportar algunes retencions.