L'Ajuntament de La Seu d'Urgell ha aprovat en un ple extraordinari la moció de rebuig a la sentència del judici de l'1 d'octubre. A la vegada que s'ha demanat l'amnistia de les persones preses polítiques catalanes i s'ha defensat el dret a l'autodeterminació. La moció presentada per l'equip de govern, Junts per la seu i Esquerra republicana, s'ha votat els punts per separat tal com ha demanat la Cup.

El formació anticapitalista ha donat suport a tots els punts a excepció del sis, que s'ha abstingut. Aquest punt feia referència a l'assemblea de càrrecs electes.

Compromís per la Seu ha votat a favor els punts 8 i 10 que fan referència a l’aposta del diàleg i els principis democràtics i a traslladar l’acord a diverses administracions superiors. S’ha posicionat en contra dels punts 1,2,6 i 8, i s’ha abstingut a la resta.

I, Consell Comarcal també ha aprovat en un ple extraordinari, una moció per rebutjar la condemna del Tribunal Suprem.

Per la seva banda, Comrpomís pel Pirineu, ha votat de manera separada, amb tres vots en contra i una abstenció. Aquest partit ha criticat la forma de la moció.

La moció està promoguda per l'Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE LA SEU D'URGELL - XÈNIA ANTONA, PORTAVEU CUP - ÒSCAR ORDEIG, PORTAVEU COMPROMÍS PER LA SEU - MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL - ANTONI MAS, COMPROMÍS PEL PIRINEU