Més de 500 persones i 50 voluntaris es van aplegar dissabte a Sort en una jornada festiva per commemorar l’acte central del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya i per reivindicar la prevenció de la mort per suïcidi, entre altres reclamacions d'impuls de polítiques específiques de salut mental.

Precisament s’ha demanat al govern que lluiti per tirar endavant el programa d’acompanyament Activa’t i que estigui a la cartera de serveis aquest 2020.

S’ha destacat la feina feta des de l’Associació Salut Mental Pallars i la importància d’associacions d’aquestes característiques al territori.

L’acte a més va comptar amb activitats diverses per a tots els públics. Precisament divendres el Pont de Suert va acollir la Quarta jornada de treball d’Atenció Primària de Salut Mental infantil i juvenil centrada en aquesta ocasió en el Trastorn de l’Espectre Autista.

Parlen al vídeo: ALBA VERGÉS, CONSELLERA DE SALUT - ISRAEL MOLINERO, PRESIDENT FEDERACIÓ SALUT MENTAL CATALUNYA - CARLOTA CANUT, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ SALUT MENTAL PALLARS