Prop de 500 cerdans s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de l'ajuntament de Puigcerdà per mostrar el seu rebuig davant la sentència del procés. Allà, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i membres d'Òmnium Cerdanya han llegit un manifest en contra de les condemnes d'entre 9 i 13 anys dels líders del procés i han demanat l'amnistia per a tots ells.

A banda dels centenars de veïns de totes les edats, la concentració ha comptat amb una àmplia representació política cerdana. Així hi eren presents la presidenta del Consell Comarcal, Roser Bombardó, i nombrosos alcaldes i regidors.

La concentració ha finalitzat a dos quarts de nou, amb el cant dels Segadors i una mostra de castells de la Colla Castellera de Cerdanya.

Després, uns 200 manifestants s'han desplaçat a peu fins la rotonda del jugador d'hoquei, a la N152, i d'allà han iniciat una marxa fins la frontera amb França. De camí s'han aturat davant la comissaria de la Guàrdia Civil, on han escridassat els agents. A dos quarts de deu de la nit, s'ha ocupat les vies d'accés a Llívia i a la Guingueta d'Ix i, per tant, l'accés ha quedat tallat a la circulació de vehicles durant mitja hora. Alguns dels assistents han cremat fotografies del rei Felip VI i de la portada de la Constitució Espanyola. També s'han sentit crits de "Llibertat presos polítics" i d'"Independència", entre d'altres.

L'acció, convocada pel CDR de Cerdanya, no ha comportat massa afectació en el trànsit de les carreteres N-152 i N-154. Tot i això, agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local han desviat els vehicles en aquest punt fronterer.

Les protestes han continuat aquest dimarts al matí. Via Tuiter, el CDR de Cerdanya ha compartit una fotografia on es veia alguns objectes cremant sobre la via de la R3, entre Alp i Puigcerdà.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ