"Llibertat presos polítics" un crit fort i unànime de centenars de persones s'han concentrat davant de l'ajuntament de La Seu d'Urgell dilluns al vespre per rebutjar la decisió del tribunal Suprem. Que ha dictat unes penes de presó que ascendeixen a gairebé 100 anys entre els encausats.
Una pancarta amb el lema 'La nostra sentència: independència' i l'urna de les votacions de l'1-octubre han encapçalat l'acte. L'obertura de la concentració ha estat la lectura d'un manifest signat pels vuit empresonats, on s'ha denunciat el procés judicial.

Tot i la sentència, han refermat el seu posicionament, a la vegada que han homenatjat a l'expresident Lluís Companys, assassinat fa 79 anys.

El cant dels segadors ha posat punt final a la convocatòria i alguns dels concentrats han fet una marxa lenta pels carrers de la ciutat, paral·lelament a una enganxada de cartells.
Altres localitats de la comarca també s'han aplegat dilluns al vespre per mostrar la seva disconformitat la sentència que condemna als líders polítics i socials catalans.
Estudiants de l'Institut Joan Brudieu s'han assegut dimarts al matí davant del centre educatiu per rebutjar la sentència. Després si ha sumat professorat. I, treballadors i treballadores del Sant Hospital de la seu també s'han concentrat a la porta del centre mèdic.
Amb motiu de la vaga general convocada per divendres 18 d'octubre, així com per la situació excepcional del país, La Fira de Sant Ermengol començarà dissabte, en lloc de divendres a la tarda. A més, la inauguració institucional ha quedat anul·lada.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL