Bellver de Cerdanya ha viscut aquest cap de setmana la 45a edició de la fira ramadera, que ha comptat amb uns 120 caps de bestiar d'una vintena d'explotacions. Com de costum, un dels atractius de la fira és el concurs de bestiar, concretament, de vaca Bruna i frisona i de cavall Pirinenc Català. Per escollir els millors exemplars, el jurat té en compte molts factors.

Anys enrere la fira ramadera de Bellver, com altres que es fan al Pirineu, servia per adquirir i vendre bestiar. Ara, és més una trobada entre tots els ramaders de la comarca. Per això la jornada comença amb un esmorzar popular.
Tant dissabte com diumenge, molts veïns i visitants s'han apropat al recinte firal per veure el bestiar i assistir a l'entrega de premis.
La tradicional fira ramadera de Bellver també compta amb parades multisectorials, concurs infantil de cartells o un dinar.

Parlen al vídeo: XAVI PUIG, PRESIDENT ASSOCIACIÓ RAÇA BRUNA PIRINEUS - VENTURA RICART, MEMBRE DEL JURAT