La reacció a la sentència als Pallars no s’ha fet esperar i ha estat igual de matinera. Al pocs minuts de saber-se, de forma espontània uns quants veïns i veïnes de Tremp han començat a creuar un pas de vianants del centre del poble de forma ininterrompuda fet que ha provocat el tall del trànsit a la via principal de la ciutat. Ràpidament la iniciativa s’ha escampat i més gent s’ha afegit a la protesta, que s’ha anat desplaçant per diferents llocs com els accessos sud i nord de Tremp. Els mossos d’esquadra han anat donant pas alternatiu però la protesta ha aconseguit crear retencions a la circulació. A Sort uns estudiants han tallat la N-260. També les institucions públiques locals i comarcals han convocat plens i actes diversos de rebuig a la sentència al llarg del dia. És el cas de La Pobla de Segur, Sort i Tremp. I altres durant la setmana com el Pont de Suert i La Vall de Boí.
En el moment del tancament d’aquest informatiu hi havia previst concentracions i protestes en diferents indrets dels Pallars i l’Alta Ribagorça.