Aquest divendres s’ha dut a terme a la Guingueta d’Àneu una jornada en el marc dels 10 anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan centrada en el context de l’Alt Pirineu i on s’han exposat els canvis en la tipologia d’incendis i com afecten en l’entorn. Un canvis que s’ha remarcat que venen donats tant pel canvi climàtic com pels canvis socials com l’abandó de les zones rurals que contribueix negativament en la gestió forestal.

Aquesta jornada ha estat organitzada per la Fundació Pau Costa i el Parc natural de l’Alt Pirineu, el qual destaca que precisament els darrers anys han augmentat els incendis a la zona i s’ha de treballar en prevenció.

Tots els indicadors els marquen que les campanyes d’incendis s’estan allargant, també al Pirineu, i on a més, un cop es donen, és una zona de difícil actuació. En aquest sentit, es treballa per fer una bona prevenció però també conscienciació de la població i dels visitants.

Parlen al vídeo: ORIOL VILALTA, DIRECTOR DE LA FUNDACIÓ PAU COSTA - MARC GARRIGA, DIRECTOR PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU