Palau de Noguera ha recreat una mostra de com havia estat la seva escola. A través d’una recerca exhaustiva de material i documentació gràfica i escrita s’ha fet una exposició al mateix edifici on havia estat l’escola més de 100 anys.

En una segona part hi ha dels anys 60 fins a l’any 1973, quan es van fer les concentracions escolars i els alumnes van començar a baixar a Tremp amb el transport escolar.
Cada any Palau fa una exposició relacionada amb el seu poble i enguany s’ha creat l’Associació cultural Palatium per promoure encara més la recerca del patrimoni.

L’exposició comença des de la institució de la Llei Moiano per reduir l’analfabetisme i hi ha documents com els llistats dels alumnes i mestres, els rebuts que es pagava a la mestra i factures de material i classes nocturnes per als adults entre molta altra informació.

Parlen al vídeo: MONTSERRAT SANTAMARIA, ASSOCIACIÓ CULTURAL PALATIUM